Ne adresăm firmelor, corporațiilor și angajaților acestora care sunt interesați să dobândească în timp scurt un nivel de competență lingvistică adecvat.

Aducem o importantă experiență în auditul lingvistic. Oferim cursuri in-house face-to-face care se pliază pe strategia de dezvoltarea a companiei.

Două puncte umlaut:

Lucrăm într-o echipă de doi, compusă din Iulia și Cristian. Ne-am format împreună în ultimii zece ani, făcând schimb de experiență și opinii, și am ajuns la consensul care este rațiunea de a fi a Umlaut:

  • Fluența ca prioritate
  • Progresul individual este centrul preocupării noastre
  • O abordare holistică pentru dezvoltarea armonioasă a tuturor abilităților
  • Nu ne neglijăm componenta culturală și încărcătura emoțională pe care le comportă procesul de învățare, contribuind la motivarea afectivă a cursanților noștri
  • Dezvoltare personală și a comunicării interculturale prin învățarea unei limbi străine

Am avut privilegiul de a dezvolta abilitățile de comunicare ale cursanților noștri într-o limbă străină în contexte specifice din domeniile retail, financiar-bancar, IT, outsourcing, automotiv, energetic, diplomatic.

Investim constant în formarea noastră, astfel încât colaboratorii noștri să beneficieze de cele mai actualizate materiale.

Ne folosim de un suport tehnic performant, fără a solicita clientului investiții sau amenajări suplimentare.

Am crescut bilingv, vorbind de mică limba germană în familie și limba engleză în numeroasele contacte interculturale pe care le-am întreținut atât în Occident cât și în spațiul Sud-Est european, pentru cultura și civilizația căruia am cultivat o reală pasiune și care s-a concretizat prin studii aprofundate de filologie. Sunt poliglot, licențiată în limbile germană, sârbo-croată și neogreacă.

Învățând multe limbi străine ca adult, înțeleg foarte bine provocarea pe care o reprezintă acest proces și empatizez cu cursanții, reușind să le vin în întâmpinare atunci când întâlnesc dificultăți sau impasuri. Am o experiență îndelungată ca profesor, lucrând încă din timpul facultății neîntrerupt în acest domeniu. Principala mea caracteristică este pasiunea cu care urmăresc progresul cursanților mei și capacitatea de a-i motiva și a le insufla încredere în forțele proprii.

Cursurile mele se disting prin deschiderea pe care o creez între mine și cursanți și între cursanții înșiși, stimulând cu naturalețe dialogul pe teme de interes real pentru ei, provocându-i mereu la a se exprima în limba țintă, indiferent de nivelul de competență lingvistică pe care l-au atins. Astfel împărtășim o bucurie sinceră pentru reușitele noastre comune și creem o legătură trainică pe parcursul mai multor module.

Pentru mine limba germană reprezintă o moștenire de familie, crescând în mediul multietnic specific Transilvaniei. Engleza este cea de-a doua limbă în care mă simt în largul meu. Această lejeritate am dobândit-o începând cu orele de limba engleză de la școală, dublate de peste un deceniu de corespondență cu vorbitori nativi, și încheind cu cinci ani de studii superioare absolvite și practică profesională în Marea Britanie. Limbile germană și engleză sunt complementare pentru mine atât în comunicare cât și în trainingul lingvistic. Îmi place să exploatez înrudirea lor genetică pentru a aduce fiecăreia un plus de expresivitate sau a le pune în valoare valențele unice, asemenea unor instrumente muzicale.

Prin contactele interculturale variate și intense am câștigat de-a lungul anilor o adaptabilitate naturală la diferitele medii și culturi, pe care am ajuns să le cunosc din interior, într-o varietate de contexte sociale și profesionale. Însă caracteristica mea cea mai evidentă este creativitatea, ceea ce îmi permite să improvizez cu ușurință și să mă adaptez solicitărilor de moment ale fiecărei situații. La curs pun la lucru toate abilitățile și talentele mele pentru a creea dinamism și spontaneitate, completând cuvintele cu schițe simple dar sugestive.

Pot să construiesc atât pe verticală, aducând cursanții la un nivel superior de competență lingvistică, cât și pe orizontală, ajutându-i să se perfecționeze și să își completeze lacunele acumulate anterior. Cunosc ambele limbi, germana și engleza, la un nivel care îmi permite o vedere de ansamblu pe care o împărtășesc cu entuziasm cursanților mei. Astfel le ofer principii sigure și repere clare în aventura învățării unui nou limbaj cu toate posibiltățile sale exotice de exprimare.

Atmosfera cursurilor mele este degajată, calmă și adesea veselă. Pornesc de la premiza că, pe lângă scopul de a acumula cunoștințe într-un domeniu nou, cursul de limbă străină este și o experiență cathartică, unde ne eliberăm de temeri și inhibiții și ne putem distra, uitând preț de câteva ore de grijile și stresul rutinei zilnice.